Нажмите "Enter", чтобы перейти к контенту

ТОП-5 фруктів для зміцнення імунітету

Більше цікавих новин читайте на сайті - ОGLAVNOM.COM.UA

У холодну пору року і період вірусних захворювань організм можна підтримувати за допомогою фруктів, що містять в собі вітаміни і мікроелементи, здатні створити своєрідний бар'єр для застуд.

хурма

Хурма багата вітамінами А, В і С. У ній містяться йод, залізо, кальцій, калій, фосфор, марганець, магній. Цей плід покращує консистенцію крові, регулює роботу щитовидної залози. Оскільки хурма має антибактеріальні властивості, вона мобілізує організм в боротьбі з вірусами, нормалізує кишкову мікрофлору.


Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com


Фрукт має сечогінний ефект. Він важливий при простудних захворюваннях, коли доводиться вживати велику кількість рідини. Але в даному випадку між питтям і поїданням хурми варто зробити півгодинну перерву.

грейпфрут

У грейпфруті містяться вітаміни А, В, С, D, калій, магній, кальцій, фосфор. Цей фрукт знаменитий тим, що допомагає спалювати калорії, а також знижує рівень цукру в крові. Він здатний регулювати рівень глюкози, що надходить від солодкого пиття, меду, варення, популярних взимку.


Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com


Грейпфрути покращують травлення, завдяки чому організм витрачає менше енергії на перетравлення їжі. Плід є потужним засобом в боротьбі з авітамінозом. Але важливо знати, що цей фрукт може бути небезпечним, якщо ви застосовуєте певні медикаменти — особливо надають дію на серцево-судинну систему. У цьому випадку необхідна консультація з лікарем.

гранат

У гранаті містяться природні кислоти: аскорбінова, фолієва, бурштинова, лимонна, борна, винна, яблучна, щавлева і пантеіновая. Гранати багаті кальцієм, залізом, калієм, магнієм, натрієм, хромом і марганцем. Всі ці речовини і мікроелементи зміцнюють імунітет.


Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com


Дубильні речовини, фітонциди і танін регулюють роботу кишечника, тонізують, мають протизапальну дію. Фітонциди формують бар'єр для потрапляння в організм інфекцій і вірусів. Танін виводить токсини і радіонукліди. Гранати є загальнозміцнюючим засобом, виводять з організму важкі метали. Вони підвищують рівень гемоглобіну в крові, тим самим зміцнюючи організм в цілому.

яблуко

"Одне з'їдене яблуко в день замінює візит до лікаря", — говорить британська приказка. Ці фрукти завдяки високому вмісту клітковини є своєрідною "мітлою" для кишечника. Вони очищають травний тракт і благотворно впливають на печінку — головний фільтр організму. У період простудних захворювань, а особливо під час терапії, яблука допоможуть печінки впоратися з навантаженням.


Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com


Антиоксиданти, що містяться в яблуках, забезпечують профілактику раннього старіння організму, онкологічних і вірусних захворювань. Завдяки вмісту в них залозу яблука нормалізують рівень гемоглобіну в крові і підвищують загальний тонус організму.

ківі

Ківі є вмістилищем магнію і калію, вітамінів А, В і С. Особливо багаті ці фрукти вітаміном С. Всього в одному плоді міститься денна доза аскорбінової кислоти: 100-200 мг. У період простудних захворювань дозу варто збільшити, але з'їдати ківі слід не на голодний шлунок, щоб не викликати печію і не спровокувати гастрит або виразку.


Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com


Ківі — хороший засіб від болю в горлі і для очищення бронхів.

Також ці фрукти спалюють жири, розріджують кров — це сприяє загальному зміцненню здоров'я.

Джерело

Більше цікавих новин читайте на сайті - ОGLAVNOM.COM.UA



Будьте первым, кто оставит комментарий!

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *